Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Hyötyä digikamerasta - Tee passikuvasi

Passin tai henkilökortin valokuvan voi kuvata itse ja toimittaa nettitietä poliisille.

Oman kuvansa voi itse toimittaa poliisille. Tässä tarkoituksessa palvelee Lupakuvienvastaanotto. Kynnys palvelun käyttämiseen ei ole mitenkään korkea; ohjeet ovat hyvät.

Lupakuvien vastaanotto toimii verkkopankkitunnuksilla. Kirjautumisen jälkeen itse tehdyn omakuvansa voi antaa poliisin järjestelmään, jossa se säilyy käytettävissä puoli vuotta. Kuvan voi siis tehdä rauhassa etukäteen, vastaisen varalle, vaikkapa vain kokeiluna.

Lupahallinnon valokuvapalvelimen käyttö säästää jalkoja, bensaa, valokuvaamokulut ja toimitusmaksuja. Perustason kuvankäsittelyn taitava digikuvaaja saa taidoistaan ajankäytöllistä hyötyä ja onnistumisen tunteen. Perustason kamera riittää hyvin, ja jos värit tuottavat ongelmaa, ne voi poistaa.


Mustavalkokuvakin kelpaa. Itselaukaisijalla kuvaaminen menee helposti työlääksi, joten kaveriapu on paikallaan. Tällöin tulee huomata, että hymyn kare tai keno leuka ei käy. Passikuvaan vaaditaan neutraali ilme.

Kuvan tekniset laatuvaatimukset ylittyvät helposti ja ne on selkeästi kerrottu ohjeissa. Useimmin pulmaa tuottavat mitat ja asemointi. Kuvan mittasuhteet ovat pikselin tarkkaan EU-säädeltyjä. Esimerkiksi kokovaatimus on 653 x 500 pikseliä. Mikään muu ei ole hyväksyttyä.

Sinänsä tiukoista normeista ei kannata stressata, sillä Lupakuvienvastaanotto-palveluun on laadittu mainio kuusivaiheinen laaduntarkistus. Se käy läpi tiettyjä kriteereitä ja jos ne eivät täyty, tulee huomautus – ja sen mukana neuvoja. Jos yksikin kuudesta vaiheesta ei mene läpi, kuvasi ei todennäköisesti ole kelvollinen.
VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Ilmaiset kotisivut

Ilmaiset kotisivut

123kotisivu-palvelun avulla voit luoda nopeasti ja vaivattomasti tyylikkäät kotisivut, joilla voit muun muassa esitellä valokuviasi hienossa nettialbumissa. Voit käyttää diaesitystä, jossa on näyttävät siirtymät ja taustamusiikki - myös koko näytön tilassa. Palvelu on helppokäyttöinen, eikä edellytä erityisosaamista.

Lue lisää

10 pikanäppäintä selaimelle

10 pikanäppäintä selaimelle

Sujuvoita surffausta näppäinkomennoilla.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Särvitä selainta

VIPVIPSärvitä selainta

Suosittuun Chrome-selaimeen on saatavana myriadi laajennuksia. Esittelemme niistä parhaimmat.

Lue lisää

Nyeste

Ilmainen netti kaikille

Kaikille on tulevaisuudessa tarjolla ilmainen ja nopea netti, jos EU-hanke etenee.

Lue lisää

WWW 25 vee

Netin ensimmäinen sivusto täytti neljännesvuosisadan ja on edelleen verkossa!

Lue lisää

Löydä Googlella

3 pikavinkkiä Google-hakuun.

Lue lisää