Streak_2

Streak kertoo kuka lukee viestisi

Pian pomo voi tarkistaa, oletko kotona vai kapakassa, kun luet hänen viestejään.

torstai 27. helmikuuta 2014

Google Chromeen asennettava maksuton laajennus kertoo, kuka lukee lähettämäsi sähköpostin ja missä ja millä laitteella viesti luetaan. Viestin vastaanottajalla ei ole mitään tietoa, että lähettäjä kyttää häntä.

Streak-laajennus asennetaan Chrome- tai Safari-selaimeen, jolloin laajennus toimii yhdessä Gmailin kanssa. Laajennus näyttää työpöytäilmoituksen aina, kun seurattavia viestejä avataan. Gmailissa saa auki tietoruudun, jossa näkyy muun muassa kartta ja tieto, kuinka monta kertaa viesti on avattu.

Lisäksi Streakin luvataan kertovan, millä laitteella viestin avaus on tapahtunut. Tämä ei kuitenkaan toiminut kaikilla sähköpostipalveluilla, kun KotiMikro kokeili laajennusta. Esimerkiksi Gmailiin lähetetystä viestistä ei tule tietoa avaajasta eikä laitteesta, koska Gmailin nykyiset asetukset estävät sen. Toisaalta vastaus viestin avaajasta ja avaamiseen käytetystä laitteesta saatiin esimerkiksi Elisan operoimasta sähköpostista.

Perusasetuksilla Streak seuraa automaattisesti kaikkia käyttäjän lähettämiä Gmail-viestejä. Seurannan saa pois käytöstä viestikohtaisesti. Ilmaisella versiolla voi seurata 200 viestiä kuukaudessa.

Nyt kaikkien käyttäjien saatavilla oleva Streak kehitettiin alun perin myynninedistämisen työkaluksi, joka on valmistajansa mukaan ”asiakkuuden hallinta sähköpostilaatikossasi”.

.

Ehkä sinua kiinnostaa...