Hurtigere_komfi_122012

Selain huippuvireeseen

Tietokoneesi saa uutta voimaa ja kenties aivan uuden elämän, kun poistat nettiselaimeesi asennetut tarpeettomat työkalurivit.

lauantai 11. elokuuta 2012

Työkalurivi on oiva keksintö, mutta usein toteutus ontuu. Työkalurivit voivat häiritä ja aiheuttaa keskeytyksiä netin selailuun, siksi turhat rivit on hyvä poistaa selaimesta.

Työkalurivi on yleensä vaakasuora palkki selainikkunan yläreunassa. Siinä olevien painikkeiden ja valikoiden tarkoitus on tarjota käyttäjälle apuaan, mutta usein ne toimivat aivan päinvastoin. Työkalurivin toiminnot vastustavat haun etenemistä, vaikka teet kaikkesi löytääksesi etsimäsi tiedon mahdollisimman nopeasti.

Joitakin vuosia takaperin KotiMikro julkaisi työkaluriveihin liittyvän testin, jossa arvioitiin niiden hyödyllisyyttä. Nykyään suhtaudumme työkaluriveihin entistäkin kriittisemmin.

Artikkelimme esittelee neljä yleisintä, laadultaan vaihtelevaa työkaluriviä. Esimerkeistä käyvät ilmi sekä niiden haitat että hyödyt, sillä niitäkin on. Jotta vapaa surffailu netissä taas onnistuisi, annamme ohjeet työkalurivien lopulliseen poistamiseen tietokoneelta.

Ehkä sinua kiinnostaa...