private browser

Näin surffaat yksityisesti

Käytä yksityistä selaustilaa, kun olet muulla kuin omalla koneellasi. Selaimen inkognito-tilassa tietokoneelle ei tallenneta mitään jälkiä selailusta.

maanantai 10. lokakuuta 2016

Yksityinen selaustila on hyödyllinen toiminto, joka löytyy kaikista selaimista. Yksityistä selaustilaa käytettäessä tietokoneelle ei tallenneta selailun lopuksi mitään tietoja, kuten evästeitä ja historiatietoja.

Yksityistila on näppärä esimerkiksi tilanteessa, jossa pitää kirjautua johonkin palveluun kaverin tietokoneella. Kun kirjaudut yksityistilassa, selain ei tallenna käyttäjätunnuksia ja salasanoja, vaikka se tekisi niin perustilassaan.

Yksityistilaa voi käyttää myös selaimen kirjautumisongelmien selvittämiseen. Jos kirjautuminen ei toimi perustilassa, niin syynä saattaa olla virheellinen tieto salasanamanagerissa tai evästeessä. Yksityistilassa kirjautuminen tapahtuu aina puhtaana, ikään kuin ensimmäistä kertaa.

Näin surffaat inkognito Yksityistilaan pääsee selaimen asetuksista. Chromessa valitaan asetuksista (oikean yläkulman kolmen viivan painike) ”Uusi incognito-ikkuna" ja Firefoxissa se on "Uusi yksityinen ikkuna". Chromessa on lisäksi kätevä näppäinkomento, jolla inkognito-ikkuna aukeaa: Ctrl+Vaihto+N.

Edge-selaimessa valitaan oikean yläkulman Enemmän-painike (kolme pistettä) ja edelleen ”Uusi InPrivate-ikkuna”.

Internet Explorerissa inkognito-tila valitaan vastaavalla tavalla: Valitse oikean yläkulman Työkalut-painike (hammasratas-kuvake), valitse ”Suojaus” ja edelleen ”InPrivate-selaus”.

Lisää selaimen käyttöniksejä

Ehkä sinua kiinnostaa...