Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Salattua pehmopaketissa

Younited on tiedostojen tallentamiseen ja jakamiseen tarkoitettu pilvipalvelu. Tiedostonsa, vaikkapa videon, voi linkkinä jakaa s-postin, julkisen netin, Twitterin tai Facebookin kautta.

Tiedostojen lisääminen tapahtuu helposti oikean yläkulman Add stuff -painikkeesta.


Younited on suomalaisen F-Securen perustama. Yhtiö tunnetaan muun muassa virustorjuntatuotteistaan. Younited-palvelussa ykkösinä ovat yksityisyys ja tietoturva. Mutta myös viihteellisyys ja sokerikuorrutteisuus, eräänlainen fun fun -ameriikanmeininki. Yhdistelmä on yllättävä. Hard core -tietoturvayhtiön innovatiivisen ilmaispalvelun ilme on peräti teinipoppia. Ehkäpä ilmiasuun on kirjoitettu miljoonayleisön saavuttamisen tavoite, sen käyttäjäkunnan, joka ei kuitenkaan nörtille tuoksuvasta tietoturvajargonista välittäisi.

Kuvia voi esikatselutilassa tarkastella puhelimen näytöllä.


Toinen tavoite lienee se, että yksi jätetään rannalle. NSA ja kaltaisensa urkkijat on tarkoitus pitää ulkona – pysyvästi. Younitedin järjestelmän arkkitehtuuri on kompleksinen, salattu ja hajasijoitettu. Sen palvelimet sijaitsevat tuntemattomassa paikassa Suomessa, eivät Yhdysvalloissa. Luottamus siellä sijaitseviin pilvipalveluihin ei ole kaksinen NSA-urkintakohun jälkeen. Younited-palvelua hallinnoidaan ja operoidaan Suomessa, jolloin siihen myös sovelletaan Suomen tietosuojalainsäädäntöä.


Monille laitteille

Younited-sovellus on saatavilla tietokoneille ja puhelimiin. Hienous on siinä, että kaikki eri käyttöliittymät näyttävät saman sisällön ja muutos yhdessä muuttaa kaikki muut saman mukaisesti.

Kukin palveluun siirretty materiaali löytyy omasta luokastaan.

Younitediin voi yhdistää Dropbox- ja Picasa-tilinsä. Käytännössä vaikkapa Picasan pilvessä olevan kuvat saa näkymään ja käyttöön myös Younitedin kautta.

Kultakin tietolähteeltä voi erikseen määritellä ne kansiot, joiden haluaa automaattisesti varmuuskopioituvan pilveen. Aina, kun uutta tulee tai syntyy, kopio siitä tallentuu oman laitteen ulkopuolelle.

Younited-käyttäjä voi kytkeä kaikki laitteensa samaan palveluun. Kustakin eri laitteesta voi määritellä Younitediin siirrettävät kohteet.

Jos laite on esimerkiksi älypuhelin ja määriteltynä ovat videot, uusista kuvatuista siirtyy välittömästi kuvauksen jälkeen tai jopa jo sen aikana kopio Younitediin. Nopeus luonnollisesti vaihtelee tiedoston koon ja käytettävissä olevan verkon nopeuden mukaisesti.

Jos et vielä käytä mitään pilvipalvelua tiedostojen säilyttämiseen, nyt on oiva hetki asettua Younited-jonoon. Tänä vuonna ilmaiskäyttäjille on jaossa 10 gigatavun tila, ensi vuonna puolet siitä. Kallein vaihtoehto (500 Gt) maksaa 120 euroa vuodessa.VIPVIPHalvallakin voi saada hyvää

Tietokone Uudesta tietokoneesta ei välttämättä tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Tutustuimme kahteen edulliseen vaihtoehtoon.

Lue lisää

Halvallakin voi saada hyvää
3,50 e!

3,50 e!

KotiMikro Saat käyttöoikeuden kaikkiin oppaisiin ja testeihin SEKÄ Kotimikro-lehden ...

Lue lisää

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Ilmaiset kotisivut

Ilmaiset kotisivut

123kotisivu-palvelun avulla voit luoda nopeasti ja vaivattomasti tyylikkäät kotisivut, joilla voit muun muassa esitellä valokuviasi hienossa nettialbumissa. Voit käyttää diaesitystä, jossa on näyttävät siirtymät ja taustamusiikki - myös koko näytön tilassa. Palvelu on helppokäyttöinen, eikä edellytä erityisosaamista.

Lue lisää

Viritä verkkosi

Viritä verkkosi

Uudet verkkolaitteet vaativat langattomalta verkolta yhä enemmän toimiakseen sujuvasti.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tilaa uutisia

VIPVIPTilaa uutisia

Feedly esittelee joka minuutti uusia uutisia aihepiireistä, jotka voi valikoida itse.

Lue lisää

Nyeste

Ilmainen netti kaikille

Kaikille on tulevaisuudessa tarjolla ilmainen ja nopea netti, jos EU-hanke etenee.

Lue lisää

WWW 25 vee

Netin ensimmäinen sivusto täytti neljännesvuosisadan ja on edelleen verkossa!

Lue lisää

Löydä Googlella

3 pikavinkkiä Google-hakuun.

Lue lisää