Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Liikaa sähköpostia? Onneksi perjantaina on siivouspäivä!

Perjantai 8.2. on The Inbox Day. Silloin siivotaan sähköpostit ja osallistutaan kevätsiivouslahjakortin arvontaan, tai järjestetään yhteiset siivoustalkoot työpaikalla.

Sähköpostivyöryn alle hautautuvien huutoon on vastattu. Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittamasta Työkirjasta sekä samojen miesten luotsaamasta Redesigning 925 -hankkeesta tuttu Sähköpostin Siivouspäivä, The Inbox Day, tulee jälleen perjantaina 8. helmikuuta. Tapahtuman nettisivuilla olevien siivousohjeiden ja kotisiivouslahjakorttiarvonnan lisäksi työpaikat on haastettu järjestämään omia The Inbox Day -kilpailuja perjantain aikana.

Idea sähköpostipäivästä syntyi, kun tiimi tutki yli tuhannen toimistotyöntekijän arkea ja tapoja. Samat ongelmat tulivat esille lähes joka kerta: kiire, palaverit ja sähköposti.

”Kaikkien mielestä sähköpostia tulee liikaa. Mutta todella harva on itse asiassa perehtynyt siihen, miten sähköpostia voisi hallita tehokkaammin. Vielä harvempi toimi oppien mukaisesti”, kertoo 925 Designin toimitusjohtaja Pekka Pohjakallio.

Perjantain tarkoitus ei olekaan syytellä maailmaa tai työkavereita, vaan miettiä miten itse voisi olla parempi.

”On tutkittu, että toimistotyöntekijät käyttävät sähköpostin parissa keskimäärin neljänneksen työajastaan. Asia ei siis ole ihan mitätön”, toteaa yhtiön luova johtaja Saku Tuominen.

Inboxday-sivustolta löytyy vinkkejä ja suosituksia sähköpostin siivousta varten. Samassa osoitteessa voi osallistua siivouslahjakortin ja Työkirjojen arvontaan 6–10. helmikuuta välisenä aikana. Lisäksi Twitterissä hashtagilla #inboxday sekä tapahtuman Facebook-sivuilla voi lukea muiden mietteitä ja jakaa omia vinkkejä. Yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan, pyydetään ilmoittautumaan nettisivun kautta.

Inbox Dayn taustalla on 925 Design, jonka tehtävänä on tuoda työelämään innostusta, aikaansaamista ja laadukkaampaa ajattelua – työtapa kerrallaan. Se jatkaa muutosliikettä, jonka se aloitti Redesigning 925 -hankkeen muodossa osana World Design Capital Helsinki 2012 -vuotta. Yli vuoden kestäneen hankkeen tuloksista ja filosofiasta kertoo Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion kirjoittama ”Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet.”

Ota Officen ohjat käsiisi

Ohjelmat Opi käyttämään Officen, Wordin ja PowerPoint -esitysohjelman parhaita ominaisuuksia.

Lue lisää

Ota Officen ohjat käsiisi
Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Torju netin mainokset

VIPVIPTorju netin mainokset

Verkkosivuilla pyöriviä mainoksia ei ole pakko sietää. Mainostulva on helppo torjua selaimeen asennettavalla suodattimella.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Torju roskapostia

VIPVIPTorju roskapostia

Pysäytä roskapostit tehokkaasti ennen niiden päätymistä sähköpostilaatikkoon.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Vertailussa webmail-palvelut

VIPVIPVertailussa webmail-palvelut

Webmail-osoite säilyy, vaikka vaihtaisit internet-palveluntarjoajaa. Otimme vertailuun kuusi suosittua sähköpostipalvelua.

Lue lisää

Nyeste

Valitse oma bittiposteljoonisi

KotiMikro vertaili neljää webmail-palvelua ja neljää sähköpostiohjelmaa.

Lue lisää

Vertailussa webmail-palvelut

Webmail-osoite säilyy, vaikka vaihtaisit internet-palveluntarjoajaa. Otimme vertailuun kuusi suosittua sähköpostipalvelua.

Lue lisää

Liikaa sähköpostia?

Perjantaina on Inbox Day. Silloin siivotaan sähköpostit ja osallistutaan kevätsiivouslahjakortin arvontaan, tai järjestetään yhteiset siivoustalkoot.

Lue lisää