Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Nuokko-kilpailun finalistit taklaavat nuorten syrjäytymistä

Tietoteknisiä keinoja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi metsästävän Nuokko-kilpailun finaaliin on valittu neljä ideaa. Parasta ideaa voi äänestää marraskuun loppuun saakka.

Tietotekniikan liiton syyskuussa lanseeraamassa Nuokko-ideakilpailussa etsitään tietoteknisiä ideoita nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Kilpailu haastaa pohtimaan miten tietotekniikalla voidaan edistää hyvinvointia ja ehkäistä sosiaalisia ongelmia.

Nuokko järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, jolloin ideoita kerättiin nuorten verkostoitumiseen. Tänä vuonna teemaksi valittiin yhteiskunnallisessa keskustelussa voimakkaasti esille noussut nuorten syrjäytyminen. Kilpailuun osallistui monipuolisia ehdotuksia, joista tuomaristo on nyt valikoinut neljä parasta finaaliin. Parasta ideaa pystyy äänestämään marraskuun loppuun asti Nuokko-sivuilla.

”Kilpailuideoista välittyi nuorten huoli yhteiskunnassa pärjäämisestä ja siitä, miten luoda verkostoja ja löytää oma roolinsa yhteiskunnassa. Nuorilla on aito huoli ympärillä olevasta pahasta olosta ja syrjäytymisen riskistä”, kertoo Tietotekniikan liiton toiminnanjohtaja Robert Serén, joka on mukana kilpailun tuomaristossa.

Kilpailun voittaja valitaan äänestystuloksen ja tuomariston arvioinnin perusteella 11. joulukuuta järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Tilaisuudessa järjestetään myös paneelikeskustelu nuorten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta verkossa.

#Finaaliin valitut ideat ovat avarakatseisia ja pyrkivät ehkäisemään syrjäytymistä nyt ja tulevaisuudessa. Ideat osoittavat, että on mahdollista löytää yhä uusia tapoja tuoda ihmiset lähemmäs toisiaan tietotekniikan avulla, kuvaa W3 Groupin projektipäällikkö Anna Uusiheimala.

Nuokko-ideakilpailun pääyhteistyökumppanina toimii älykkäisiin internetratkaisuihin erikoistunut ohjelmistoyhtiö W3 Group.

Nuokko-kilpailun finaalin valitut ideat lyhyesti:

Tapahtumat yksiin kansiin - sovellus älypuhelimiin
Idean tavoitteena on aktivoida nuoria käymään heille sopivissa tapahtumissa ja antaa mahdollisuus uusien kontaktien luomiseen.

Oppimiskehityksen seuranta – Minä itse -palvelu puhelimille, tietokoneille ja tableteille
Ideana on luoda lasten ja nuorten oppimiskehitystä seuraava palvelu. Sovelluksen tarkoitus on saada nuori kiinnostumaan ja innostumaan oppimisestaan, selventämään omaa osaamistaan sekä kartoittamaan tulevaisuuden tavoitteitaan.

Tag-pilviä ja verkostoitumista – verkkopalvelu ihmisten löytämiseksi
Monella nuorella on halu ja tarve aloittaa jokin harrastus tai uusi toiminta, mutta muut samanhenkiset ihmiset ovat hukassa. Ideana on luoda palvelu, jonka avulla nuori voi löytää muita samanhenkisiä ihmisiä, jotka olisivat kiinnostuneita vaikkapa yhteisen jalkapallotiimin perustamisesta.

Työ- ja aktiviteettiportaali kummifoorumilla höystettynä – matalan kynnyksen sivusto Eteenpäin.fi
Idean tavoitteena on saada nuorille suunnattu selkokielinen sivusto, josta löytyy tietoa virallisten lomakkeiden ja papereiden merkityksestä. Sivusto toimii kummifoorumina nuorten sekä virastojen ja yritysten välillä. Sivulta löytyy myös tietoa opiskelu- ja työharjoittelupaikoista.

VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Ilmaiset kotisivut

Ilmaiset kotisivut

123kotisivu-palvelun avulla voit luoda nopeasti ja vaivattomasti tyylikkäät kotisivut, joilla voit muun muassa esitellä valokuviasi hienossa nettialbumissa. Voit käyttää diaesitystä, jossa on näyttävät siirtymät ja taustamusiikki - myös koko näytön tilassa. Palvelu on helppokäyttöinen, eikä edellytä erityisosaamista.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tilaa uutisia

VIPVIPTilaa uutisia

Feedly esittelee joka minuutti uusia uutisia aihepiireistä, jotka voi valikoida itse.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Särvitä selainta

VIPVIPSärvitä selainta

Suosittuun Chrome-selaimeen on saatavana myriadi laajennuksia. Esittelemme niistä parhaimmat.

Lue lisää

Nyeste

Ilmainen netti kaikille

Kaikille on tulevaisuudessa tarjolla ilmainen ja nopea netti, jos EU-hanke etenee.

Lue lisää

WWW 25 vee

Netin ensimmäinen sivusto täytti neljännesvuosisadan ja on edelleen verkossa!

Lue lisää

Löydä Googlella

3 pikavinkkiä Google-hakuun.

Lue lisää