hurtigtinternet komfi 092015

Niksejä netin nopeutukseen

Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin - eikä maksa mitään.

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Niksejä netin nopeutukseen

Kestääkö kotisivujen lataaminen kauan tai pätkiikö musiikin kuuntelu tai elokuvan katselu internetin välityksellä?

Nettiyhteyden katkeilu on aina ärsyttävää, mutta yhtä ärsyttävää on sekin, jos yhteys on hidas ja yksittäisen kuvankin lataaminen tuntuu kestävän iäisyyksiä.

Tarkista tietokoneen nettiyhteyden nopeus Nettiyhteyden nopeus on harvoin juuri niin hyvä, kuin mistä maksetaan. Kokeile siis nopeustestiä selaimella ja vertaa tuloksia oman nettiyhteyden tietoihin. Liitä tietokone modeemiin suoraan verkkojohdolla. Sulje sitten muut laitteet, jotka hyödyntävät verkkoa.

Päivitä reitittimen laiteohjelmisto Operaattorilta saatua reititintä ei yleensä tarvitse päivittää itse, koska palveluntarjoaja huolehtii siitä, että reitittimen laiteohjelmisto on ajan tasalla ja asetukset ovat oikein. Jos reititin on vaihdettu muuhun kuin palveluntarjoajan käyttämään malliin, niin silloin on hyvä varmistaa myyjän tai valmistajan sivuilta, onko reitittimen ohjelmistoon saatavana uutta versiota ja suositellaanko sitä asennettavaksi.

Tarkistamalla ja säätämällä oleelliset kohdat niin verkkolaitteista kuin ohjelmistoista saat nettiyhteydestäsi irti sen, mihin se käytännössä kykenee.

Lataa oheinen artikkeli ja lue, miten virität verkkoasi maksamatta senttiäkään.

> Nopeutta nettiin ja sujuvuutta suoratoistoon

Ehkä sinua kiinnostaa...