Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Nettikaupan asiakas maksaa palautuksen

Kysely: Yli puolet verkkokauppiaista aikoo siirtää palautuskustannuksia asiakkaiden maksettaviksi.

MyCashflow'n toteuttamassa kyselyssä yli 60 prosenttia vastaajista aikoo siirtää verkkokauppansa palautuskustannuksia asiakkaiden maksettaviksi. Verkkokauppaohjelmistoja tarjoavan MyCashflow’n asiakkaille suunnattu kysely antaa pientä osviittaa siitä, mihin suuntaan nettikauppa kehittyy viikko sitten voimaan tulleen uuden verkkokauppalain ohjaamana.

Tulos on yllättävä, sillä aiemmin on oletettu, että kaupat tarjoaisivat jatkossakin ilmaiset palautukset asiakkailleen markkinointi- ja myynninedistämismielessä.

Lakimuutos perustuu EU-direktiiviin, jonka tarkoitus on yhtenäistää kuluttajansuojaa EU-alueen sisällä. Uudistettu laki mahdollistaa verkkokaupoista tilattujen tuotteiden palautuskustannusten maksattamisen kuluttajalla, mikäli kuluttajaa on tiedotettu riittävän kattavasti ennen tilauksen tekoa. Käytäntö on tuttu monista eurooppalaisista verkkokaupoista, mutta laajenee uuden lain myötä nyt myös Suomeen. Suomen kuluttajansuojasta tuttu 14 päivän peruutusaika laajenee puolestaan koko EU-alueelle, jossa on yleisesti käytetty peruutusaikana 7 vuorokautta.

Suurista kaupoista muun muassa Verkokauppa.com ja Gigantti ovat jo aikaisemmin ilmoittaneet jatkavansa käytäntöään, jossa palautus on asiakkaalle maksutonta.

Monelle pienemmälle verkkokaupalle suuri palautusprosentti voi tulla yllätyksenä. Esimerkiksi vaatealalla on verkkokauppoja, joiden ostoksista palautetaan puolet. Myös noutamatta jääneiden tilausten palautuskustannukset ovat aikaisemmin aina jääneet kauppiaan maksettaviksi.

"Uudet verkkokaupan pelisäännöt antavat kauppiaalle työkaluja puuttua ikäviin ostokäyttäytymisen malleihin. Samaa tuotetta on aikaisemmin saatettu tilata useammasta kaupasta yhtä aikaa. Nopeimmin saapunut tilaus on haettu ja loput paketit jätetty noutamatta. Jatkossa pelkkä tavaran noutamatta jättäminen ei enää riitä tilauksen peruuttamiseen", toteaa MyCashflow-verkkokauppapalvelun markkinointipäällikkö Pekka Juntunen.

Vastaajia MyCashflow'n kyselyssä oli noin 100. Kysely toteutettiin verkkokauppalain muutoksista kertovan blogiartikkelin yhteydessä MyCashflow'n asiakkaille.VIPVIPHalvallakin voi saada hyvää

Tietokone Uudesta tietokoneesta ei välttämättä tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Tutustuimme kahteen edulliseen vaihtoehtoon.

Lue lisää

Halvallakin voi saada hyvää
3,50 e!

3,50 e!

KotiMikro Saat käyttöoikeuden kaikkiin oppaisiin ja testeihin SEKÄ Kotimikro-lehden ...

Lue lisää

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Ilmaiset kotisivut

Ilmaiset kotisivut

123kotisivu-palvelun avulla voit luoda nopeasti ja vaivattomasti tyylikkäät kotisivut, joilla voit muun muassa esitellä valokuviasi hienossa nettialbumissa. Voit käyttää diaesitystä, jossa on näyttävät siirtymät ja taustamusiikki - myös koko näytön tilassa. Palvelu on helppokäyttöinen, eikä edellytä erityisosaamista.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Särvitä selainta

VIPVIPSärvitä selainta

Suosittuun Chrome-selaimeen on saatavana myriadi laajennuksia. Esittelemme niistä parhaimmat.

Lue lisää

Viritä verkkosi

Viritä verkkosi

Uudet verkkolaitteet vaativat langattomalta verkolta yhä enemmän toimiakseen sujuvasti.

Lue lisää

Nyeste

Ilmainen netti kaikille

Kaikille on tulevaisuudessa tarjolla ilmainen ja nopea netti, jos EU-hanke etenee.

Lue lisää

WWW 25 vee

Netin ensimmäinen sivusto täytti neljännesvuosisadan ja on edelleen verkossa!

Lue lisää

Löydä Googlella

3 pikavinkkiä Google-hakuun.

Lue lisää