Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Naapurin netin käyttö sallittua

Suojaamattoman langattoman lähiverkon eli wlan-yhteyden ja vastaavan tyyppisten langattomien verkkojen käyttö ilman omistajan lupaa ei ole jatkossa enää rangaistavaa. Oikeuskäytännössä teko on tuomittu lievänä luvattomana käyttönä. Tarkoitus on, että tasavallan presidentti vahvistaa rikoslain muutokset tulemaan voimaan 15. maaliskuuta.

Lainmuutos selkeyttää nykyistä tilannetta, kun suojaamattoman wlan-yhteyden käyttöön ei liity enää riskiä syyllistyä rikokseen. Koska wlan-verkkoja tarjotaan myös kaikille avoimina suojaamattomina yhteyksinä, käyttäjä ei aina voi varmuudella tietää, onko suojaamaton verkko tarkoitettu vapaaseen käyttöön vai ei.

Wlanin omistaja voi helposti estää verkkonsa luvattoman käytön suojaamalla sen salasanalla. Suojatun verkon oikeudeton käyttäminen turvajärjestelyt murtamalla on jatkossakin rangaistavaa. Muutos siirtää vastuuta verkon suojaamisesta sen omistajalle, millä olisi myös tietoturvallisuuden parantamiseen ohjaava vaikutus.

Lainmuutos koskee erityisesti wlaneja, mutta myös muita vastaavan tyyppisiä verkkoja, joita voidaan tarjota suojaamattomina yleisölle. Sen sijaan muutos ei koske esimerkiksi sellaisia matkapuhelinverkkoja, jotka ovat suojattuja ja joiden käyttö on teknisesti rajoitettu tiettyyn liittymään.

Rankaisematonta on vain internetyhteyden käyttäminen. Sen sijaan yhteyden muodostaminen esimerkiksi sisäiseen verkkopalveluun, toisen henkilön tietokoneelle tai tietojärjestelmiin on jatkossakin rangaistavaa.


VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Suosikit saataville

Suosikit saataville

Tällä niksillä suosikkisivusi ovat helposti saatavilla selaimessa.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tilaa uutisia

VIPVIPTilaa uutisia

Feedly esittelee joka minuutti uusia uutisia aihepiireistä, jotka voi valikoida itse.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Särvitä selainta

VIPVIPSärvitä selainta

Suosittuun Chrome-selaimeen on saatavana myriadi laajennuksia. Esittelemme niistä parhaimmat.

Lue lisää

Nyeste

Ilmainen netti kaikille

Kaikille on tulevaisuudessa tarjolla ilmainen ja nopea netti, jos EU-hanke etenee.

Lue lisää

WWW 25 vee

Netin ensimmäinen sivusto täytti neljännesvuosisadan ja on edelleen verkossa!

Lue lisää

Löydä Googlella

3 pikavinkkiä Google-hakuun.

Lue lisää