Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Missä internet asuu?

Google on avannut Internetin koti -sivuston, joka esittelee palvelinkeskuksia lukuisin kuvin ja virtuaalikierroksin. Sivustolla on myös Haminan palvelinkeskuksesta toistakymmentä kuvaa. Sen toimintaa esitellään ihmisten ja tekniikan kautta.

Mitch Fleming kiristää Haminan palvelinkeskuksessa venttiilin, joka varmistaa meriveden virtaamisen Suomenlahdesta oikeisiin jäähdytysputkiin.


Vain hyvin pieni määrä ihmisiä on vieraillut Googlen palvelinkeskuksissa ja hyvästä syystä. Yhtiön tärkein tavoite on suojata niissä säilytettävää käyttäjien tietoa, siksi suojaamisen ja vartioinnin suhteen ollaan erittäin tarkkoja. Vaikka Google on kertonut palvelinkeskustensa toiminnasta ja energiankäytöstä verkkosivuillaan, kuvia sisätiloista ei ole koskaan aiemmin julkaistu.

Palvelinkeskuksia esittelevä Where the Internet lives -sivusto on käännetty suomeksi ja Haminan esittelyyn pääsee myös suoraan.

Googlen Pohjois-Carolinan palvelinkeskus esitellään myös Street View -virtuaalikierroksella ja videolla, jossa eri laitteita näytetään toiminnassa.

Wired-lehden toimittaja ja Googlesta kirjan kirjoittanut Steven Levy tutustui projektin myötä palvelinkeskuksiin ensimmäisenä toimittajana koskaan ja haastatteli keskusten työntekijöitä. Levy vieraili myös Haminassa. Steven Levyn artikkeliin pääsee tästä linkistä.VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Ilmaiset kotisivut

Ilmaiset kotisivut

123kotisivu-palvelun avulla voit luoda nopeasti ja vaivattomasti tyylikkäät kotisivut, joilla voit muun muassa esitellä valokuviasi hienossa nettialbumissa. Voit käyttää diaesitystä, jossa on näyttävät siirtymät ja taustamusiikki - myös koko näytön tilassa. Palvelu on helppokäyttöinen, eikä edellytä erityisosaamista.

Lue lisää

10 pikanäppäintä selaimelle

10 pikanäppäintä selaimelle

Sujuvoita surffausta näppäinkomennoilla.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tilaa uutisia

VIPVIPTilaa uutisia

Feedly esittelee joka minuutti uusia uutisia aihepiireistä, jotka voi valikoida itse.

Lue lisää

Nyeste

Ilmainen netti kaikille

Kaikille on tulevaisuudessa tarjolla ilmainen ja nopea netti, jos EU-hanke etenee.

Lue lisää

WWW 25 vee

Netin ensimmäinen sivusto täytti neljännesvuosisadan ja on edelleen verkossa!

Lue lisää

Löydä Googlella

3 pikavinkkiä Google-hakuun.

Lue lisää