onedrive

Microsoftin pilvipalvelu uudistui

Microsoftin SkyDrive-pilvipalvelu vaihtoi nimekseen OneDrive. Nimen muutoksen yhteydessä palvelu on saanut uusia ominaisuuksia.

torstai 20. helmikuuta 2014

Ilmaiseksi palvelusta saa seitsemän gigatavun perustilan. Sen lisäksi saa maksutta kolme gigaa kameran kuvien varmuuskopioille ja suosittelemalla palvelua kaverille saa 500 megatavua per kaveri, maksimissaan 10 kaverista saa viisi gigatavua.

Uutta palvelussa on muun muassa se, että nyt kuvat voi varmistaa myös Android-laitteesta automaattisesti pilveen, kun tähän asti se on onnistunut vain Windows- ja iOS-laitteilla. Muihin pilvipalveluihin verrattuna OneDrivellä on kattava tuki eri mobiilialustoille.

Samoin videoiden jakaminen on tehty aikaisempaa helpommaksi. Uuden mpeg-dash-suoratoistotekniikan ansiosta OneDrive osaa sopeuttaa videon toiston käyttäjän internet-yhteyden nopeuteen. Palvelu lupaakin sujuvampia katsomiselämyksiä ja vähemmän odottelua.

Dokumenttien käsittelyyn tullut uusi ominaisuus tarjoaa mahdollisuuden työstää dokumenttia samanaikaisesti OneDriven ja Office Web Appsin kautta – voit työstää Word-, Excel- tai Powerpoint-dokumenttia yhtä aikaa kollegasi tai perheesi kanssa ja nähdä kaikkien muutokset heti.

Vanha nimi saattaa esiintyä uuden rinnalla vielä jonkin aikaa, mutta se ei vaikuta palvelun käyttöön.

Ehkä sinua kiinnostaa...