netti_maalla

Kolme neljästä mökkeilijästä viihtyy netissä

Netti on noussut mökillä tv:tä suositummaksi mediaksi. Tiedonhaku ja muu hyötykäyttö koetaan viihdettä tärkeämmäksi, mutta työasioihin ei aikaa haluta mökillä käyttää.

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014
DNA:n teettämän tutkimuksen mukaan kuusi prosenttia arvioi työasiat erittäin tärkeäksi syyksi käyttää internetiä mökillä, kun taas 40 prosenttia pitää työasioiden internetissä hoitoa täysin tarpeettomana.

Yli puolet (59 %) vastaajista kertoo käyttävänsä internetiä mökillä päivittäin. Tavallisin väline internetin käyttöön mökillä on puhelin.

Netin käyttömieltymykset jakavat mökkeilijöitä, sillä 29 prosenttia vastaajista ilmoittaa käyttävänsä nettiä mökillä samoin kuin kotonaan, mutta 44 prosenttia vastaajista kertoo mahdollisuuksiensa mukaan välttelevänsä internetin käyttöä mökillä. 40 prosenttia vastaajista pyrkii välttelemään työasioiden seuraamista, ja 23 prosenttia vastaajista kertoo vähentäneensä niiden hoitoa mökillä ollessaan.

Joka viidennellä (22 %) 25–34-vuotiaalla veneilevällä mökkeilijällä netti on puhelimen kautta mukana ja aktiivisessa käytössä myös veneessä. Tutkimukseen vastanneista mökkeilijöistä 60 prosenttia kertoi omistavansa veneen tai käyttävänsä venettä.

DNA:n Research Insight Finlandilla teettämän tutkimuksen tavoitteena on ymmärtää kuluttajien tarpeita ja asenteita sekä niissä tapahtuneita muutoksia erityisesti vapaa-ajan vieton ja digitaalisten palveluiden sekä kommunikointivälineiden suhteen. Tutkimuksessa haastateltiin Research Insight Finlandin online-kuluttajapaneelissa 1 005 vähintään kerran vuodessa mökkeilevää suomalaista. Haastattelut tehtiin aikavälillä 15.5.2014–24.5.2014.

Ehkä sinua kiinnostaa...