Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Viehevinkit verkosta

Ottiopas on Gummeruksen ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) tuottama digitaalinen kalastusopas. Oppaassa yhdistyvät SVK:n asiantuntijoiden sisältö sekä innovatiiviset toiminnallisuudet, kuten paikantava karttapalvelu ja viehevinkkien jakaminen.

Ottiopas on suomalaisille vapaa-ajankalastajille koottu runsas ilmainen tietopaketti. Se sisältää 30 kalalajin monipuoliset esittelyt sekä havainnolliset kuvasarjat eri kalalajien käsittelystä — aina alkukäsittelystä perkaamiseen ja fileointiin asti.

Viehevinkeissä on yli 200 viehevinkkiä lajiteltuna kalalajeittain ja kalastustavoittain. Vinkinantajia ovat SVK:n asiantuntijat sekä kalastusopas Ari Paataja, ja mukana on myös vapaa-ajankalastajien vinkkauksia. Perhojen kuvat ja perhoreseptit ovat perhokalastukseen erikoistuneen Pertti Kanervan käsialaa.


Kartta-osiossa käyttäjä näkee kartalla oman sijaintinsa sekä etäisyyden valitsemiinsa kohteisiin. Kartalta voi valita haluaako tutkia esimerkiksi kalapaikkoja, veneluiskia tai retkeilypalveluita, kuten tulentekopaikkoja, halkovajoja ja laavuja, vai löytää lähimmän apteekin. Kartalla on nähtävissä tuhansia kohteita eri lähteistä, esimerkiksi retkeilypalveluiden tiedot ovat Metsähallitukselta. Kartan mittakaava on muutettavissa ja valittavana on myös maastokarttanäkymä.

Tietoa niin solmuista kuin fileoinnista

Ottioppaan etusivulla julkaistaan ajantasaisesti uutiskoosteet yli tuhannesta suomalaisesta lähteestä kalastusteemalla. Lähteinä on kalastuksesta päättäviä tahoja, kuten LUKE, Metsähallitus ja ELY-keskus sekä paikalliset ja valtakunnalliset mediat. Lisäksi Ottiopas sisältää runsaasti kalastajan perustietoa niin kalastusluvista, kalojen rauhoitusajoista ja alamitoista kuin vaikkapa ohjeet yleisimpien solmujen tekoon.

”Halusimme kerätä samaan pakettiin ne asiat, joita vapaa-ajankalastajat ovat meiltä vuosien varrella eniten kyselleet, ja tuoda ne kaikkien saataville”, kertoo SVK:n tiedottaja Jaana Vetikko oppaan synnystä.

”Meille on todella tärkeää antaa tietoa myös kestävästä kalastuksesta – millä perusteella saaliskalat kannattaa valita sekä miksi ja miten saaliskala vapautetaan”, hän jatkaa.

”Ja hyötyvät oppaastamme muutkin kuin kalastusta harrastavat: moni kotikokki karttaa esimerkiksi edelleen haukea, koska ei osaa fileoida sitä ruodottomaksi. Tähänkin saa apua Ottioppaasta”, Vetikko vinkkaa.

Ottiopas toimii pöytäkoneilla, älypuhelimilla ja yleisimmissä tableteissa seuraavilla käyttöjärjestelmä-selain-pareilla, uusimmalla selainversiolla: Android / Chrome, iOS / Safari, Windows / Internet Explorer. Opas on nk. web-sovellus: mobiililaitteessa se on kiinnitettävissä aloitusnäyttöön, jolloin Ottioppaan kuvake näkyy työpöydällä tavallisen sovelluksen tapaan. Kun oppaan avaa kuvaketta napauttamalla, selaimen osoiterivi ei ole näkyvissä, jolloin käyttökokemus vastaa sovelluskaupasta ladattua sovellusta.

Ottioppaan voi ottaa käyttöön täällä.Ota Officen ohjat käsiisi

Ohjelmat Opi käyttämään Officen, Wordin ja PowerPoint -esitysohjelman parhaita ominaisuuksia.

Lue lisää

Ota Officen ohjat käsiisi
Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
4016 Lego-palikkaa 5 minuutissa

4016 Lego-palikkaa 5 minuutissa

Katso ja ihastu, kun jättimäinen palikkaprojekti valmistuu.

Lue lisää

10 pikanäppäintä selaimelle

10 pikanäppäintä selaimelle

Sujuvoita surffausta näppäinkomennoilla.

Lue lisää

Ilmaiset kotisivut

Ilmaiset kotisivut

123kotisivu-palvelun avulla voit luoda nopeasti ja vaivattomasti tyylikkäät kotisivut, joilla voit muun muassa esitellä valokuviasi hienossa nettialbumissa. Voit käyttää diaesitystä, jossa on näyttävät siirtymät ja taustamusiikki - myös koko näytön tilassa. Palvelu on helppokäyttöinen, eikä edellytä erityisosaamista.

Lue lisää

Nyeste

Ilmainen netti kaikille

Kaikille on tulevaisuudessa tarjolla ilmainen ja nopea netti, jos EU-hanke etenee.

Lue lisää

WWW 25 vee

Netin ensimmäinen sivusto täytti neljännesvuosisadan ja on edelleen verkossa!

Lue lisää

Löydä Googlella

3 pikavinkkiä Google-hakuun.

Lue lisää