Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Hakemisto on nykyään hokemisto

Erilaiset hakemistot ovat alkaneet pilata netin hakukoneen käytettävyyttä. Jokainen hakemistopalvelu – ja niitähän on nykyään kymmenittäin – tarjoaa hakukonenäkyvyyttä.

Kaikki kymmenet hakemisto- ja luetteloalan toimijat myyvät samaa asiaa eli löydetyksi tulemista ja hyvää sijoittumista netin hakukoneiden indeksissä. Tulos on se, että haku esimerkiksi pikkuyrityksen, maatilan tai osa-aikayrittäjän nimellä tuottaa tulokseksi kolmekymmentä osumaa erilaisiin nettihakemistoihin. Niistä jokainen kertoo tismalleen samat perusasiat. Muita osumia saa silmät soikeina etsiä. Hakemistojen pyörittäjät näyttävät ainakin osaavan hakukoneoptimoinnin. Osumat pakkautuvat hakutulosten kärkeen, haitaksi asti. On todellinen vaara siitä, että haetun itsenäinen nettijulkisuus jyräytyy luetteloiden alle. Pahimmillaan hakemistot hautaavat alleen itse tehdyt kotisivut.

Aloita oikein
Vasta nettiin menoa harkitseva on hyvässä asemassa. Tällöin omaa netti- ja hakukonejulkisuutta voi vielä hallita. Oleellista on pitää netissä oloonsa kontrolli. Pikkufirma voi esiintyä omilla kotisivuillaan tai harkita näkyvyyspaketin ostamista joltakin luotettavalta luettelotoimijalta. Yksi, ja vain yksi, luettelo- ja hakemistoalan yritys hoitaa tällöin perustietojen näkyvyyden. Tärkeää on huomata, että muut saman alan toimijat eivät tule nettinäkyvyyttä ja löydettävyyttä sekoittamaan. Usealle sopiva hyvä yhdistelmä on sellainen, jossa omat kotisivut tai blogi tarjoavat kattavat tiedot ja yksi luetteloyritys varmistaa asiakkaansa perustietojen maksimaalisen löydettävyyden. Muille, myös niille ilmaisille, sanotaan ei kiitos.

Jälkikäteenkin voi pienellä vaivalla päästä irti turhasta. Pitää vain löytää ja valita ne hakemistot, joihin on syytä lähettää pyyntö tietojen poistamisesta. Toinen vaihtoehto on odottaa myyjien vuotuista soittokierrosta ja siinä yhteydessä esittää poistopyyntö.VIPVIPViritä nettikaistaasi

Internet Pienellä vaivalla viilaat nettikaistasi toimimaan varmemmin ja nopeammin.

Lue lisää

Viritä nettikaistaasi
Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
4016 Lego-palikkaa 5 minuutissa

4016 Lego-palikkaa 5 minuutissa

Katso ja ihastu, kun jättimäinen palikkaprojekti valmistuu.

Lue lisää

10 pikanäppäintä selaimelle

10 pikanäppäintä selaimelle

Sujuvoita surffausta näppäinkomennoilla.

Lue lisää

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://kotimikro.fi/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_fi-FI/plus_gron2.png" alt="VIP" title="VIP" width="28" height="28" class="default"/></span>Tilaa uutisia

VIPVIPTilaa uutisia

Feedly esittelee joka minuutti uusia uutisia aihepiireistä, jotka voi valikoida itse.

Lue lisää

Nyeste

Ilmainen netti kaikille

Kaikille on tulevaisuudessa tarjolla ilmainen ja nopea netti, jos EU-hanke etenee.

Lue lisää

WWW 25 vee

Netin ensimmäinen sivusto täytti neljännesvuosisadan ja on edelleen verkossa!

Lue lisää

Löydä Googlella

3 pikavinkkiä Google-hakuun.

Lue lisää