Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Euroopan kattava laajakaistan suorituskykytutkimus

Euroopan komissio ja SamKnows aloittavat ensimmäisen koko Euroopan kattavan laajakaistan suorituskykytutkimuksen. 10 000 vapaaehtoista tarvitaan 30:stä eri maasta alan laajinta tutkimusta varten.

Euroopan komissio on aloittanut yhteistyössä laajakaistan suorituskykytestauksiin erikoistuneen SamKnows-yrityksen kanssa koko Eurooppaa koskevan projektin, jonka tehtävänä on kartoittaa kaikkien EU:n jäsenvaltioiden ja kolmen muun valtion laajakaistan toimivuutta. Tutkimuksen tarkoitus on auttaa Internet-palveluntarjoajia, viranomaisia ja kuluttajia parantamaan internet-palveluja kaikkialla Euroopassa.

SamKnows on jo hoitanut samankaltaisia, onnistuneita projekteja Ison-Britannian Ofcomin kanssa ja Yhdysvaltojen Liittovaltion tietoliikennekomission (FCC) kanssa ja hakee nyt 10 000 vapaaehtoista kaikkialta Euroopasta osallistumaan alan laajimpaan laajakaistan suorituskykytestiin.

Vapaaehtoisille toimitetaan pieni laite, “Whitebox”, joka kytketään kodin internetliittymään. Kun laajakaistayhteys ei ole käytössä, Whitebox suorittaa joukon automaattisia testejä mitatakseen liittymän nopeuden ja suorituskyvyn. Tästä syntyy koko Euroopan kattava kuva laajakaistapalvelusta tulevan suunnittelun helpottamiseksi. Sen lisäksi laajakaistayhteydestä maksavat kuluttajat saavat riippumatonta tietoa.

Sen lisäksi, että vapaaehtoiset saavat auttaa Euroopan komissiota tässä suuressa eurooppalaisessa laajakaistapalvelua kartoittavassa tutkimuksessa, he hyötyvät tarjoamastaan avusta saamalla yksityiskohtaista ja reaaliaikaista tietoa oman liittymänsä suorituskyvystä, kuten nopeudesta ja luotettavuudesta.

Ohjelmistokehittäjä Sam Crawfordin vuonna 2003 perustama SamKnows sai alkunsa kuluttajavalistusta jakavana internetsivustona, joka oli nopeamman laajakaistan asialla. Vuonna 2008 Sam kehitti innovatiivisen laajakaistan mittausteknologian, jota SamKnows on siitä lähtien tarjonnut veloituksetta Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa asuville kuluttajille. Yksinomaan Isossa-Britanniassa laajakaistan suorituskyky oli SamKnowsin havaintojen mukaan alle 50 prosenttia mainostetuista nopeuksista.


Ota Officen ohjat käsiisi

Ohjelmat Opi käyttämään Officen, Wordin ja PowerPoint -esitysohjelman parhaita ominaisuuksia.

Lue lisää

Ota Officen ohjat käsiisi
Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa

Internet Kotimikron Facebook-sivulla on valtavasti kaikkea hauskaa ja hyödyllistä ...

Seuraa Kotimikroa

Kaikki oppaat

Kaikki oppaat

KotiMikro Neuvoja ja vinkkejä tietokoneen, ohjelmien ja netin käytöstä. Kaikki ...

Kaikki oppaat

TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
10 pikanäppäintä selaimelle

10 pikanäppäintä selaimelle

Sujuvoita surffausta näppäinkomennoilla.

Lue lisää

Maanmittauslaitoksen kartta-aineistoja kaikkien saataville

Maanmittauslaitoksen kartta-aineistoja kaikkien saataville

Maanmittauslaitos on avannut paikannimirekisterin ja kaksi yleiskartta-aineistoa vapaaseen käyttöön.

Lue lisää

Ilmaiset kotisivut

Ilmaiset kotisivut

123kotisivu-palvelun avulla voit luoda nopeasti ja vaivattomasti tyylikkäät kotisivut, joilla voit muun muassa esitellä valokuviasi hienossa nettialbumissa. Voit käyttää diaesitystä, jossa on näyttävät siirtymät ja taustamusiikki - myös koko näytön tilassa. Palvelu on helppokäyttöinen, eikä edellytä erityisosaamista.

Lue lisää

Nyeste

Ilmainen netti kaikille

Kaikille on tulevaisuudessa tarjolla ilmainen ja nopea netti, jos EU-hanke etenee.

Lue lisää

WWW 25 vee

Netin ensimmäinen sivusto täytti neljännesvuosisadan ja on edelleen verkossa!

Lue lisää

Löydä Googlella

3 pikavinkkiä Google-hakuun.

Lue lisää