watchdogswearedata

Aitoa kaupunkidataa pelityyliin

Watch_Dogs WeareData on maailman ensimmäinen sivusto, joka kerää huikean määrän avointa tietoa kolmesta eurooppalaisesta suurkaupungista kolmiulotteiseen karttaan.

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Ubisoft on avannut avoimeen tietoon perustuvan kokeellisen WatchDogs WeareData_ -sivuston, joka kokoaa yhteen paikkaan mahdollisimman paljon avointa tietoa ja sen perusteella mallintaa kolme eurooppalaista suurkaupunkia, Pariisin, Lontoon ja Berliinin.

WatchDogs_ -toimintapelissä Chicagon kaupunkia ohjaa ctOS-keskustietokone, joka linkittää koko kaupungin infrastruktuurin ja julkisen valvonnan yhteen keskukseen. Tieto on pelin sydän. Pelaajan ohjaama sankari, Aiden Pierce, hakkeroi tämän järjestelmän. Hän käyttää kaikkea saamaansa tietoa ja keskustietokoneen resursseja saavuttaakseen päämääränsä.

WatchDogs WeareData_ -sivusto osoittaa puolestaan kuinka linkitetty nykymaailma on ja miten realistinen tulevan pelin kuvitteellinen maailma on. Julkisen ja yksityisen tiedon käytön uutisointi on ollut runsasta viime aikoina, joten sivusto on myös erittäin ajankohtainen osoitus avoimen tiedon nykytilasta.

Sivuston käyttäjät voivat reaaliajassa tutustua aitoon tietoon, jolla moderneja kaupunkeja organisoidaan ja ylläpidetään. Sivusto tarjoaa tietoa kaupunkien alueista ja ihmisistä heidän paikallistettujen sosiaalisten aktiviteettiensa avulla. Näitä tietoja kerätään muun muassa julkisesta liikenteestä, mobiiliverkoista, valvontalaitteista sekä Instagram-, Twitter- ja Foursquare-palveluista.

Ehkä sinua kiinnostaa...