Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja


Näppärä ja tyylikäs latausalusta

Älypuhelinta pitää ladata välillä turhankin usein. Se ei kuitenkaan harmita, kun käytössä on langaton laturi. Laturin kytkemisen sijaan riittää, kun asettaa puhelimen langattoman latausalustan päälle.

Langaton lataus on edelleen vain muutamien puhelinmallien erikoisuus. Perinteisestä laturista pääsee kuitenkin eroon hankkimalla puhelimeen langatonta latausta tukevan suojakotelon ja langattoman latausalustan. Sopivat lisävarusteet löytyvät yllättäen huonekalujätti Ikean valikoimasta.

Nordmärke-tuotesarjaan kuuluu eri kokoisia langattomia latausalustoja. Yksinkertaisin versio on tarkoitettu yhden puhelimen lataamiseen. Koko perheen tarpeisiin on puolestaan kolmen puhelimen versio. Molemmista on saatana täysin muovinen tai tyylikkäällä koivupuulla kehystetty versio. Kaikki toimivat samalla tavalla.

Latauskuorella tai ilman

Langaton latausalusta kytketään sen mukana tulevalla virtalähteellä pistorasiaan ja jos puhelin tukee langatonta latausta, se voidaan yksinkertaisesti laittaa kiekon päälle lataukseen. Latauskiekko tukee Qi-standardia, joten esimerkiksi langattomasti latautuvat Lumia-mallit toimivat suoraan sen kanssa.

Muita malleja varten pitää hankkia erikseen myytävä latauskuori. Ikean Vitahult-latauskuoren saa eri iPhone-malleille ja kolmeen Samsungin Galaxy-malliin. Valkoisesta muovista valmistettu kotelo ei ole kovin tyylikäs, mutta se lisää vain hivenen paksuutta ja lisäpainoa puhelimeen. Asennus on helppoa ja sen jälkeen voi nauttia langattoman latauksen helppoudesta. Kuorta ei tarvitse myöskään ottaa pois, jos haluaa käyttää tavallista laturia. Samsungeissa jää latausliitäntä näkyviin ja iPhonen latauskuoressa on mikro-usb-liitäntä normaalia kännykkälaturia varten.

Puhelin voidaan asettaa latauskiekon päälle nopeasti, sillä latausalue on sen verran iso, ettei puhelinta tarvitse asetella tarkkaan. Riittää, että asettaa puhelimen oikein päin ja latauskohdan merkitsevän x-kirjaimen kohdalle. Puhelin alkaa latautumaan heti ja latauskiekon merkkivalo paljastaa latauksen olevan käynnissä. Latauksen huomaa myös puhelimen lämpenemisestä takakannen kohdalta, mutta puhelin ei kuitenkaan kuumene. Latauskiekossa olevaan usb-liitäntään voi lisäksi kytkeä kiinni perinteisen laturin, jolloin voidaan ladata samanaikaisesti vielä yhtä puhelinta.

Vitahult-latauskuori ei ole yhtä tyylikäs ja siro kuin muiden valmistajien suojakotelot, mutta Nordmärke-latausalusta on näppärä ja tyylikäs sekä varsin edullinen. Jos pelkkä latausalusta ei innosta, vaihtoehtona on myös eri tuotenimellä pöytälamppuun ja yöpöytään integroidut laturit.

Ikea Nordmärke & Vitahult
Langaton laturi ja latauskuori

+ Edullinen hinta
+ Helpottaa puhelimen lataamista
+ Usb-liitäntä myös perinteiselle laturille
- Latauskuori sopii vain muutamiin puhelinmalleihin
- Latauskuori voisi olla tyylikkäämpi

Hinta: alkaen 39 euroa, latauskuori 12,95-19,95 €

Lisätietoja Ikean sivuilla.Lue lisää
TV-sovitin

Katso esimerkiksi HBO Nordicia ja Netflixiä televisiosta.

Lue lisää

Vuoden paras tarjous!

Kun tilaat lehden koko vuodeksi, säästät jopa 70 euroa ja saat käyttöösi myös mahtavan monipuoliset nettietumme.

Lue lisää

KotiMikron uutiskirje

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi:

Kotimikro
Luetuinta
Tätä luuria ei Suomesta vielä saa

Tätä luuria ei Suomesta vielä saa

Googlen uutuuspuhelimia voi joutua odottamaan.

Lue lisää

Älypuhelimiin laserprojektori

Älypuhelimiin laserprojektori

Matkapuhelimiin integroitaviin projektoreihin kehitetään laservalonlähdettä, jolla voidaan heijastaa valokuvia ja elokuvia tarkasti ja tehokkaasti mille tahansa pinnalle.

Lue lisää

Googlelta Pixel-puhelin

Googlelta Pixel-puhelin

Googlen Pixel-puhelin korvaa Nexus-sarjan puhelimet.

Lue lisää

Nyeste

Pääministeri jahtasi pokeja

Norjan pääministeri jahtasi pokémoneja kesken parlamentin istunnon.

Lue lisää

Hakkeroi ja rikastu

Iso palkkio luvassa puhelimeen murtautujalle.

Lue lisää

Pokémon Go ranteessa

Ranneke helpottaa pokémonien keräämistä, mutta tuliko laite liian myöhään?

Lue lisää